ספר חדש לתזונת תינוקות טבעונים
מאת: נטלי שוינקלשטיין
[לידיעה המלאה]
1000 הימים הראשונים לחיי ילדכם היא תקופת חלון קריטית לבריאותו העתידית
[לידיעה המלאה]
אילו בדיקות דם מומלץ לבצע?
[לידיעה המלאה]
האם היציאות שלך תקינות?
[לידיעה המלאה]
וירוס בטן - מה לעשות כשהוא מגיע?
הקאות שילשולים בחילות
מה לעשות כדי להקל
ומה לעשות כדי למנוע הידבקות
[לידיעה המלאה]
מהתקשורת
כתבות על נטלי שוינקלשטיין שהופיעו בתקשורת.
[לידיעה המלאה]
מאמרים שכתבתי מהתקשורת
[לידיעה המלאה]
האם חסר לך ויטמינים ומינרלים?
[לידיעה המלאה]
הורידו את האפליקציה שלי בחינם לאנדרואיד שלכם
[לידיעה המלאה]
 
האמת על חלבון מן החי
14 עובדות על בשר

להרבה מאיתנו בשר מהווה מרכיב עיקרי בארוחה והמחשבה על ארוחת צהריים ללא בשר היא כמעט בלתי נתפסת. מילדות חינכו את רובינו שארוחה בלי בשר אינה משביעה, שבשר נחשב מזון עשיר בערכים תזונתיים חיוניים שבלעדייהם יהיה קשה להתקיים. בחברה, בשר נחשב לנותן כח, כמונע ומרפא מחלות והחברות המייצרות את הבשרים מספרות סיפורים שגויים לגביי ערכו התזונתי של הבשר מטעמים שיווקיים.

במאמר זה אעלה בפנייכם עובדות פיזיולוגיות, בריאותיות ואידיאולוגיות מדוע בשר אינו מתאים לנו כבני אדם.

1. מבנה השיניים והציפורניים- מבנה השיניים של בני האדם דומה במבנהו למבנה של החיות הצמחוניות בטבע. שיניים צמודות ולא חדות, שיניים שנועדו ללעיסה איטית דבר המתבקש כשמדובר באכילת מזון צמחי.
כל זאת בניגוד לטורפים להם שיניים חדות מאד בעלות רווחים גדולים עם ניבים ארוכים ובולטים. שיניים כאלו כמו של הטורפים בניגוד לשינייו של בני האדם נועדו לקריעה וחיתוך ניתחי הבשר החי, דבר המקובל אצל הטורפים הבולעים את מזונם, כמעט ללא לעיסה. גם הציפורניים אצל בני האדם אינם כשל הציפורניים אצל הטורפים. אצל הטורפים הציפורניים בדרך כלל חדות ומשמשות לתפיסת הטרף ולקריעת בשרו.

2. מערכת העיכול - אצל אדם בוגר אורכה של מערכת העיכול היא כשמונה מטרים. אורך מערכת עיכול כזה אופייני לבעלי החיים הצמחוניים. אורכה של מערכת העיכול של טורף הוא כמחצית מזו של בני האדם. אורכה המועט של מערכת העיכול אצל הטורפים מיועד לעיכול מהיר של הבשר ומניעת רקבונו בהם.

3. חומציות הקיבה - חומציות הקיבה אצל בני האדם מאד נמוכה יחסית לטורפים להם חומציות מאד גבוהה בקיבה. חומציות גבוהה מאד כמו זו שאצל הטורפים מאפשרת עיכול מהיר יותר של חלבונים. אדם האוכל בשר כמעט ואינו מעכל אותו מחוסר אנזימים מתאימים והעיכול מתבצע על ידי תסיסת חיידקים (ריקבון).
ניתן למדוד זאת גם על ידי הצואה: אצל אדם צמחוני ישנם כ3000 חיידקים אוכלי סוכר פירות וירקות הנקראים סקרופלים. לעומת זאת לאדם האוכל בשר ישנם כמות העולה על שישה מיליון חיידקים הנוצרו מריקבון הבשר במערכת העיכול. מערכת העיכול מעכלת מזון, ואת ערכייה התזונתיים מעבירה לדם. כאשר בשר נרקב, לדם מועברים תוצרי הריקבון הרעילים. כמו כן, השהות הארוכה של הבשר הרקוב במערכת העיכול יוצרת סביבה נוחה להתפתחות זיהומים והתפתחות של טפילים ותולעים אשר להן סביבת הריקבון היא הסביבה הנוחה ביותר להתקיים. לא פלא שכל כך הרבה אנשים סובלים מתולעים וטפילים במערכת העיכול.

4. חלבונים מן החי - כתוצאה מאכילת חלבונים מן החי נוצרת בגוף האדם תוצר פירוק הנקרא חומצה אורית. חומצה זו מצטברת ברקמות ובמפרקים ויכולה לגרום למחלת השיגדון. לחיות טורפות ישנו אנזים הנקרא uricase המנטרל את אותו תוצר הפירוק. לאדם כמו ליתר החיות הצמחוניות אין את אנזים זה ולכן כאשר אוכלים בכל זאת חלבונים מן החי יכולה להיווצר הצטברות של ותה חומצה בגוף ולגרום למחלות המתבטאות במחלות פרקים (שיגדון), עצמות ושיניים, לב, כליות, אובדן סידן, ברזל ועוד...

5. כולסטרול - כולסטרול מיוצר בגוף האדם על ידי תאי הכבד. כולסטרול גבוה בדם נוצר לרוב כאשר אוכלים מזון מן החי וכמות הכולסטרול עולה על כמות הכולסטרול שהגוף מייצר. הכולסטרול בעודף גורם לשקיעת שומנים בדפנות כלי הדם ובכך יכולות לגרום למחלות לב שונות.

6. תאית - חסרון נוסף הקיים בבשר הוא חוסר במרכיב הנקרא "תאית". תאית היא פחמימה הבנויה מיחידות רבות של גלוקוז ומהווה מרכיב חשוב בדופן התא בצמחים. אצל בני האדם מרכיב זה משמש כסיב תזונתי. סיבים תזונתיים מסייעים לפעילות מעיים תקינה, יציאות תקינות וסילוק פסולת. בבשר אין את אותו מרכיב חשוב לכן בשר עלול לגרום לעצירות. עצירות היא מחלה קשה היכולה לגרום לחסימת מעיים, אגירת פסולת, כאבי בטן קשים ועוד...

7. חומציות - חומצית הדם של בני האדם היא בסיסית. הבשר מייצר סביבה חומצית ובכדי לנטרל את הסביבה החומצית הגוף נעזר באמצעיים שיש לו (כל עוד יש לו מהמאגרים) על ידי מינרלים בסיסים.
אכילה ממושכת של בשר וניטרול החומציות על ידי המאגרים בגוף יכולה לגרום לחוסרים תזונתיים התתבטא בחוסרים במאגרי הברזל בגוף, לאנמיה, בריחת סידן ועוד...

8. שומן רווי - חומצות שומן הינן המרכיב העיקרי בפוספוליפידים , אשר בתורם הינם המרכיב העיקרי של ממברנת התא בכל האורגניזמים. חומצות שומן גם מהוות בסיס לפירוק ויטמינים מסיסים בשומן שבלעדיהם לא היה הגוף יכול לספוג אותם. כמו כן חומצות שומן מהוות בסיס להורמונים מסויימים, מהוות גם מקור לאנרגיה בגוף. תפקידה של חומצות אלו הוא להגן על הגוף ולפתח נוגדנים כנגד וירוסים רבים.
בשר מכיל שומן רווי, שומן רווי הינו חומצת שומן שהיתחמצנה על ידי ראדיקלים חופשיים. כתוצאה מחימצון זה, הגנת הגוף נחלשת ומחלות מתפתחות ביתר קלות. איברים הניזוקים ביתר קלות כתוצאה מחמצון רדיקלים חופשיים הינם: המוח, הלב, כלי הדם, העיניים ועוד...

9. גידול החיות - בשנים האחרונות גידול החיות מלווה בהזנתם בצמחים המגודלים עם תוספות כימיות שונות כגון חומרי הדברה, דשנים כימיים, הורמונים סינטטים ועוד... עקב כך ערכו התזונתי של מזונם נמוך והוא רווי בכימיקלים שונים. בנוסף, גם לצורת הגידול של בעלי החיים יש השפעה על תוצרם הסופי. החיות סגורות בכלובים צמודים בלי אפשרות לנוע, אינם רואים אור יום וחיים בהיגיינה גרועה. כתוצאה מכך החיות מרבות לחלות ובכדי למנוע זאת מחדירים לחיות אנטיביוטיקות וחיסונים אשר גם הם מקור למחלות כאשר ניזונים מאותה חיה.

10. "הכנת הבשר לאכילה היא תהליך מורכב, בשר המותקן לאכילה מיד לאחר השחיטה הוא בדרך כלל קשה לעיכול. נוטים להשאיר את הבהמה השחוטה תלויה למשך יום אחד, לכל הפחות, עד שהריקמה מתחילה להתרכך על ידי פעילות האנזימים האוטוליטיים".

ציטוט זה מובא מתוך האינציקלופדיה העברית. כרך ט' עמוד 977.

מה הציטוט אומר? מספרים לנו שהבשר הוא קשה ואינו ניתן ללעיסה ועיכול על ידי האדם. מה שבעצם התהליך של השארת הבהמה תלויה מספר ימים נותן הינו בעצם תחילת ריקבון בבשר על ידי חיידקים ועל ידי כך ריכוכו.
כך שלמעשה בשר שנמכר במרכולים הינו תהליך ראשוני או מתקדם של ריקבון.

בשלב שלאחר ריכוך הבשר מסווים את ריחו המוכר והדוחה של הפגר על ידי שימוש בחומרים מסוכנים ניטריטם וניטרטים, צבעי מאכל כמו E102, E110, E120, E124 ועוד...
תהליך התיבול, הצלייה, טיגון ובישול הם רק עוד חלק בתהליך ההסוואה.

11. הסתרת מידע מהצרכנים - עוד דרך למנוע את תחושת הדחייה של הצרכנים מבשר. לאחר השחיטה מתרבים טפילים, תולעים, חיידקים, פטריות ומיקרואורגניזמים שונים הגורמים למחלות בעיקר בדרכי העיכול.

12. טבעי - בטבע החיות אינן מכינות את המזון שלהן אלא אוכלות אותו כפי שהוא מוכן ללא טחינה, בישול, תיבול ועיבוד מלאכותי אחר. הטורפים נהנים מריחו של הטרף, נהנים מהדם ומהעצמות לעומת בני האדם, שלהם ריחו של הפגר דוחה ואין ספק שמראהו אינו מראה מגרה.

13. ברזל, B12 ושאר מרכיבים - המחשבה שאכילת בשר מקנה לגוף ברזל היא מחשבה לא מדוייקת. על מנת שברזל יספג כראוי הוא זקוק גם לויטמין C. ויטמין זה אינו קיים בבשר. בנוסף, מינרל הזרחן המצוי בכמויות גדולות בבשר מעכב גם כן את ספיגת הברזל. אנמיה נוצרת גם אצל אוכלי בשר כך שהכוונה לאכילת בשר כאשר יש אנמיה אינה תפתור את הבעייה ואף אולי תחמירה. ברזל ישנו בצומח במרכיבים רבים כמו: ירקות ירוקים, עלים ירוקים, אגוזים מכל הסוגים ושקדים, שומשום מלא, זרעים שונים, בכל הקטניות ופירות.

רוב מאגרי הברזל (ה"פריטין") בבני אדם הוא בכלל ממזון צמחי ולא מהבשר מה שמוכיח שהספיגה "הטובה" של הברזל ממזון מן החי אינה מהווה יתרון. הברזל שבבשר לרוב מעלה את רמת הברזל בדם - דבר שעלול להזיק מאד לבריאות כלי הדם.

בנוסף, המיתוס כי המקור לB12 הינו רק מן החי הוא הטעייה ציבורית מכוונת שכן ויטמין B12 נוצר אך ורק על ידי תסיסת חיידקים ואכילת מזון מן הקרקע (בידיוק כמו שחיות אוכלות בטבע וכפי שגם אנחנו כחיות צמחוניות היינו אמורות לאכול).

בכדי לספוג ויטמין B12 צריך תהליך ארוך בגוף האדם. להרבה אנשים ישנה בעיה באחד מן התהליכים אותם צריכים על מנת שהויטמין יספג וחלק מן האנשים יפתחו את הבעיה במשך השנים.
רב האוכלוסייה בגיל זה או אחר יצטרך לנטול תוסף ויטמין B12 וזאת כי התזונה של רובינו לקויה ואינה מאפשרת תסיסת חיידקים וספיגת הויטמין בגוף. בנוסף, שימוש באנטיביוטיקות הורס את הפלורה הטבעית במעיים ואת מאגר החיידקים הפרוביוטיים.

כל מה שגוף האדם זקוק לו ניתן להשיג במזון צמחי - המטרה היא תזונה מאוזנת, נכונה ובריאה. כדי להגיע למצב בו הגוף סופג B12 בעצמו האדם צריך לאכול כחיה צמחונית, ללא בישול ואפייה ועיבוד המזון. לתזונה כזו קוראים RAW FOOD, תזונה זו מבוססת על דגנים וקטניות מונבטות, ירקות, פירות, זרעים, אגוזים, שקדים, המתקה על בסיס טבעי, שמנים מכבישה קרה, להקפיד שלא לשטוף את הירקות הפירות, לגדל קומפוסט ביתי, ולא להישתמש באנטיביוטיקה לפחות בעשר השנים האחרונות - מי מאיתנו משתייך לקטגורייה הזו? מעטים, ולכן לרוב האוכלוסייה חסר ויטמין בי12. פשוט אין לבני האדם בעידן המודרני אפשרות לקבל את הויטמין בצורה "טבעית".

14. דגים - מרבים לספר לנו כי תחליף נהדר לבשר הוא דג אשר לו מרכיב חיוני חשוב הנקרא אומגה 3.
אך בשר הדג הוא בשר רעיל לאדם. מהרגע שהדג יוצא מן המים והומת, תהליך ריקבון מתחיל במהרה למעשה יותר מהר מכל בשר אחר. בשר הדג אינו עמיד מחוץ למים, לא פלא שדגים מסריחים כל כך ולא פלא שמנסים לשמר את הבשר באמצעות קרח. 

כל החומרים הרעילים בשפכים של הים שמהם הדג ניזון מועברים לגוף האדם: מי שפכי ביוב, פסולת כימית, נפט המוזרם ממיכליות נפט, כספית ועוד. גם דגי הבריכות אינם נקיים מכל החומרים הללו שכן הורמונים ותוספים שונים ניתנים להם בכדי לזרז את גדילתם ואת משקלם.

אומגה 3 היא חומצת שומן רב בלתי רוויה אשר הדגים עצמן יהיה אותה רק אם בהם בעצמם ניזונו ממנו בים מצמחים. בנוסף, כמות אומגה 3 בדג לאחר הצלייה, הבישול ואפייה זניחים מכיוון שחומצת שומן רגישה ביותר לחום ולאור. מקור מצויין לאומגה 3 הינה מהצומח בלבד כמו אצות, עלים ירוקים, אבוקדו, זרעי פשתן ואגוזי מלך.


בנוסף לכל האמור לעיל בנושאי בריאות ופיזיולוגיה אי אפשר להתעלם מן העובדה כי חיות אותן בני האדם מייעדים למזון ולשאר מוצרים, הן בעלות חיים ובידיוק כמו בני האדם יש להן זכות קיום משלהן.

בעלי החיים חשים כאב, ומרגישים רגשות שונים בידיוק כמו בני האדם.
בתעשיית הבשר ומוצריו, ההתעללות והתאכזרות כלפיי אותן בעלי החיים האומללים והחסרי ישע בלתי ניתנות על הדעת ומוסתרות בפניי הציבור בצורה שיטתית ועיקבית.

 
כבד שומני
[לידיעה המלאה]
טיפול לנמצאים רחוק
מהסיבות: זמן, מוגבלות פיזית או מרחק: צפון, דרום ומחוץ לארץ.
[לידיעה המלאה]
שיקום וריפוי מחלות
יעוץ תזונתי, צמחי מרפא ותוספי תזונה לשיקום וריפוי מחלות.
[לידיעה המלאה]
יעוץ תזונתי
תפריט בריאותי בהתאמה אישית
איתור וטיפול בחסרים תזונתיים
[לידיעה המלאה]
פרוטוקול לניקוי מתכות כבדות
והחלפת סתימות אמלגם (כספית)
[לידיעה המלאה]
סוכרת
[לידיעה המלאה]
כולסטרול וטריגליצרידים
[לידיעה המלאה]
לחץ דם גבוה
[לידיעה המלאה]
כבד שומני
[לידיעה המלאה]
מחלות עור
[לידיעה המלאה]
חוסר איזון הורמונלי
[לידיעה המלאה]
דלקת פרקים
[לידיעה המלאה]
עצירות כרונית
[לידיעה המלאה]
כאבי בטן, גזים, נפיחות
[לידיעה המלאה]
צרבת
[לידיעה המלאה]
קרוהן / קוליטיס
[לידיעה המלאה]
 

המידע באתר זה אינו מהווה תחליף להתיעצות אישית עם רופא או נטורופת, אין להסתמך על המידע כמקור מידע יחיד ואין לעשות בו שימוש ללא התייעצות מקצועית.
© כל הזכויות שמורות לנטלי שוינקלשטיין אין להעתיק מידע באתר ללא רשות בכתב.

גולשים באתר - שיווק באינטנרט