ספר חדש לתזונת תינוקות טבעונים
מאת: נטלי שוינקלשטיין
[לידיעה המלאה]
1000 הימים הראשונים לחיי ילדכם היא תקופת חלון קריטית לבריאותו העתידית
[לידיעה המלאה]
אילו בדיקות דם מומלץ לבצע?
[לידיעה המלאה]
האם היציאות שלך תקינות?
[לידיעה המלאה]
וירוס בטן - מה לעשות כשהוא מגיע?
הקאות שילשולים בחילות
מה לעשות כדי להקל
ומה לעשות כדי למנוע הידבקות
[לידיעה המלאה]
מהתקשורת
כתבות על נטלי שוינקלשטיין שהופיעו בתקשורת.
[לידיעה המלאה]
מאמרים שכתבתי מהתקשורת
[לידיעה המלאה]
האם חסר לך ויטמינים ומינרלים?
[לידיעה המלאה]
הורידו את האפליקציה שלי בחינם לאנדרואיד שלכם
[לידיעה המלאה]
 
האמת על חלבון מן החי
האמת על החלב כמקור לסידן
בשנים האחרונות הסידן הפך לנושא מאד מרכזי בבריאות האדם. חוסר במינרל זה נפוץ מאד ואופייני לאורח החיים המודרני. תעשיית החלב מפרסמת ומטעה את הציבור בנוגע לתרומת החלב לבריאות האדם והצורך שלו בו כשמדובר בסידן. לא רק שחלב לא מספק סידן לגוף הוא גם גוזל ממנו אותו.

סידן מהווה בגוף האדם את הכמות הגדולה ביותר מבין המינרלים השונים. רוב הסידן נמצא בעצמות ובשיניים ומהווה כ90 אחוז מהם. כמו כן, סידן נוטל חלק חשוב בתהליכים הקשורים בקרישת דם, במערכת העצבים והתכווצויות שרירים. סידן נמצא גם בדם, כאשר יש חוסר בסידן בדם הגוף משתמש בסידן מהעצמות כדי למלא את החוסר בדם ולכן בדיקות דם המראות כי כמויות הסידן בדם תקינות אינן יכולות להוות מדד למצב הסידן בעצמות.

חלב בעלי החיים נועד לצאצאים שלהם כמו שחלב בני האדם נועד לתינוק. חלב אם (כל אם) הוא מזון מושלם עבור הילוד, הוא מכיל כל מה שהילוד זקוק לו עד גיל הגמילה. כל בעל חיים בטבע כולל בני האדם זקוק לרכיבים שונים ובכמויות שונות. חלב פרה לדוגמא מספק את הצרכים התזונתיים של העגל. חלב עזים וכבשים גם מספקים את הצרכים התזונתיים של הצאצאים שלהם. הצרכים של אותן חיות שונים מאד מאלו של התינוק האנושי. תינוק הניזון מחלב פרה מקבל רכיבים בכמויות שאינן מתאימות לגופו. כמות חלבונים גבוהה מאד, זרחן, סוכרים וויטמין C.  הזנה כזו השונה מאד מההזנה הטבעית של חלב האם של בני האדם מזיקה מאד לבריאותו של התינוק האנושי ולהתפתחותו. למעשה, גם הזנה של חלב אם אנושית לאחר גיל הגמילה אינו טבעי.

לאחר גיל הגמילה בכל בעלי החיים, חלב אינו חלק מן התפריט, רק בני האדם יצרו תזונה לקויה זו לצורך מסחרי. מחלות רבות קשורות לצריכת חלב שלא בינקות: מחלות שונות של מערכת העיכול, מחלות עור, מחלות נישימתיות, אנמיה, אוסטאופורוזיס וסרטן (עליהם אפרט בהמשך).

חלב הנמצא במרכולים השונים אינו נחשב כלל למזון, חלב זה עובר פיסטור, פיסטור הורס את אותם רכיבים תזונתיים הנמצאים בו: ויטמינים שונים כמו ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C ואחרים. עקב חימום החלב (פיסטור) שומנים חיוניים הפכו לרווים וחלבונים וחומצות אמיניות איבדו ממצבם הטבעי. למעשה, עגל שיצרוך חלב מאימו שעבר פיסטור צפוי לנזקים בראותיים והיתפתחותיים קשים. העגל יסבול מתת תזונה ורב הסיכויים שלא יצליח לשרוד.

בנוסף, אותו חלב מפוסטר הנמכר במרכולים השונים מכיל גם הורמונים סינטטים, אנטיביוטיקות ושאריות חיסונים אותם קיבלו בעלי החיים במשק. תזונת בעלי החיים במשק, אופן גידולן והתייחסות האדם אליהן משפיעים באופן ישיר על איכות החלב.

הפרשת סידן מן העצמות בשימוש חלב שלא בגיל הינקות יוצרת תגובה חומצית בדם. האדם אשר לו סביבת דם בסיסית, משתמש במאגרי הסידן ומינרלים נוספים כדי להפוך סביבה חומצית זו לבסיסית. גם זרחן הנמצא בכמות מאד גדולה בחלב מאלץ את הגוף להישתמש במאגרי הסידן (מינרלים הם בסיסים) כדי לאזן אותו. דבר הפוגע במאגרי המינרלים בגוף.

רב הסידן שבן אדם זקוק לו למהלך חייו הוא מקבל בתקופת הינקות מחלב אימו. להמשך חייו כמויות הסידן מן הצומח מספיקות ומספקות את הצורך הגופני במינרל זה. פרסומות ואמצעי התקשורת המפרסמים כי חלב הינו מקור "טבעי" לסידן לבני האדם הוא לא נכון ומיועד רק לצורך שיווקי ומסחרי. לימודי הדיאטניות הקליניות הקנובנציונליות גם הן נלמדות מידע שגוי זה ולא מפעילות שיקול דעת הגיוני.

הסידן המופרש מן הגוף מהחלב מצטבר ברקמות שונות ויכול לגרום לאבנים בכליות, אבנים בכיס מרה, היסתיידות עורקים וכלי דם ועוד... שומני החלב מן החי מונע ספיגת הסידן ובין היתר גורם לעלייה ברמות הכולסטרול בדם. בין היתר, לאדם חסר אנזימים מסוימים הנעלמים לאחר גיל הינקות שתפקידם לעכל את חלבוני החלב.

מי שיש לו אוסטאופורוזיס ושוקל מה הוא הדבר הנכון לעשות, המלצה שלי היא להפסיק במיידית שימוש במוצרי חלב אשר הם ברב המקרים הגורם העיקרי להופעת המחלה.

הטיפול הנטורופתי:

הימנעות ממוצרי חלב.
אכילת מזונות עשירים בסידן מן הצומח.
השלמת ויטמינים ומינרלים הקשורים לבניית עצם וספיגת סידן כתוסף תזונה בהתאם לצורך ובהמלצת נטורופתית לאחר איבחון אישי של בדיקות דם.
שימוש בצמחי מרפא מעודדי התחדשות תאי עצם (תאים אוסטואובלסטים).

מזונות טבעיים העשירים בסידן:

ירקות ירוקים, אצות, עשבי תבלין, ירקות לבנים: כרוב, כרובית, שום, קטניות מונבטות: מאש, אזוקי, עדשים, קטניות מבושלות: חומוס, שעועית, פול, סויה, אגוזים, שקדים, זרעים: פשתן, שומשום מלא, פרג, פירות יבשים, תפזו סיני, חרובים, דגנים מלאים: קינואה, דוחן, כוסמת.

תבלינים שעשירים בסידן: זעתר, רוזמרין, קימל, כורכום.

טחינה גולמית משומשום מלא מהווה מקור עיקרי ומירבי לסידן. ב100 גרם סומסום מלא יש כ-850 מ"ג סידן. אצות מיובשות מכילות 600 מ"ג סידן למאה גרם בממוצע.

 
כבד שומני
[לידיעה המלאה]
טיפול לנמצאים רחוק
מהסיבות: זמן, מוגבלות פיזית או מרחק: צפון, דרום ומחוץ לארץ.
[לידיעה המלאה]
שיקום וריפוי מחלות
יעוץ תזונתי, צמחי מרפא ותוספי תזונה לשיקום וריפוי מחלות.
[לידיעה המלאה]
יעוץ תזונתי
תפריט בריאותי בהתאמה אישית
איתור וטיפול בחסרים תזונתיים
[לידיעה המלאה]
פרוטוקול לניקוי מתכות כבדות
והחלפת סתימות אמלגם (כספית)
[לידיעה המלאה]
סוכרת
[לידיעה המלאה]
כולסטרול וטריגליצרידים
[לידיעה המלאה]
לחץ דם גבוה
[לידיעה המלאה]
כבד שומני
[לידיעה המלאה]
מחלות עור
[לידיעה המלאה]
חוסר איזון הורמונלי
[לידיעה המלאה]
דלקת פרקים
[לידיעה המלאה]
עצירות כרונית
[לידיעה המלאה]
כאבי בטן, גזים, נפיחות
[לידיעה המלאה]
צרבת
[לידיעה המלאה]
קרוהן / קוליטיס
[לידיעה המלאה]
 

המידע באתר זה אינו מהווה תחליף להתיעצות אישית עם רופא או נטורופת, אין להסתמך על המידע כמקור מידע יחיד ואין לעשות בו שימוש ללא התייעצות מקצועית.
© כל הזכויות שמורות לנטלי שוינקלשטיין אין להעתיק מידע באתר ללא רשות בכתב.

גולשים באתר - שיווק באינטנרט